Want your
own Fotopage?








 
anak's FotoPage

By: anak manja

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 8-May-2009 06:05 Email | Share | Bookmark
Melancong Ke Kota Kinabalu, Sabah.

Jesselton Point
Posing..
Jesselton
Pulau Sapi
Pulau sapi 1
Pulau Sapi
Pulau Sapi
Pulau Manukan
Pulau Manukan
Pulau Manukan
Pulau MAnukan
Pulau MAnukan
PULAu manukan
manukan lagi
manukan
Erk..ada apa?
Air jernih
Main-main dengan ikan
Dalam Limousine
Dri jauh...kulihat Kinabalu
Penempatan penduduk sabah
Nabalu
uhuuu!~
Team gonjeng
Pasar Nabalu
Pasar Nabalu
Pasar Nabalu
Air Panas
Canopy
Titi Gantung!~
huhu
Seram?
aaaaa!!!!
aaaaaaaaaaaaa!!!!
500tahun?
Ke air terjun Kipungit.
Keair terjun
Air terjun
He tahan sejuk
bukan kaki ku!
Geng gonjeng
air panas
di Ranau
Kinabalu Park
yihaaa
rekod
jom mendaki??
 
Salam sejahtera kepada semua. Baru-baru ini aku ke Sabah, mengisi masa cuti dengan aktiviti riang ria. Kami pergi berlima dengan menaiki pesawat AirAsia dari Miri. Antara kenangan yang aku dapat, aku terjatuh di Kinabalu Park. Lutut aku luka. Hihi macam budak-budak. Kemudian aku berjumpa dengan saudara di Kota Kinabalu yang selama ini memang aku tak pernah bersua. Thank you kepada keluarga paklang sebab sudi menjamu kami makan malam special.

Untuk maklumat penginapan, aku stay di Hotel Promenade, semalam RM130 nett, dengan caj jadi RM149. Kos nak ke 3 pulau, RM37 per person, kemudian sewa innova dan driver ke Ranau dan Kundasang, RM450. Ini memang standard price. Banyak lagi hotel murah di sekitar ini. Tapi pesanan aku, booking dulu sebelum datang. Kalau tak, penat juga nak menggagau cari hotel ni.

Sesiapa yang nak sewa innova ni, dengan Abg MAil, aku rasa dia okay dan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada kami. Setia menunggu, tidak merungut. Ceria dan banyak info juga. Kami sebagai penumpang ni pandai-pandai lah belanja dia makan. Abg Mail ambil kami 830pagi di hotel dan balik semula pukul 8malam. Memang one day with us. Caya lah abg MAil.

Boleh call SARJAN (B) AHMAD ISMAIL. H/P 016-8040591

Antara tempat yang di Lawati:

Pulau Sapi, Pulau Mamutik, Pulau Manukan (Boleh mandi dan snorkeling, snorkeling RM10, tiket masuk ke Pulau-pulau, RM3)
Kinabalu Park (di kaki gunung Kinabalu)
Hot Spring Air Panas - Air terjun Kipungit - Canopy Walk.
Pasar Nabalu
Jambatan Tamparuli
Pasar Filipina. (banyak choice, survey dulu harga, kalau di Kedai Jamilah okay juga.)
Pasar Malam Kampung Api-api
Shopping complex

Banyak lagi tempat nak pergi, kesuntukan masa la...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net